Ajankohtaiset asiat

Vuoden Karjalainen Taitaja 2022 on Katariinan luomutila

Vuoden 2022 Karjalainen Taitaja on Katariinan Luomutila

Katariinan luomutilalla kasvatetaan kainuunharmas lampaita, pidetään vanhaa itäsuomalaista rotua olevaa kyyttökarjaa ja tuotetaan hunajaa.  Katariinan tuotteita hunajaa ja omaa villalankaa on esillä ja myynnissä myös aina joulumyyjäisissä.

2022 Uuden Aika

Karjalaiset Taitajat perustettiin vuonna 1989.  Karjalaiset Taitajat on alusta alkaen ollut pienten elintarvike- ja käsityöosaajien kasvu paikka. Ensimmäisinä vuosina mukaan liittyi runsaasti kotonaan harrastuksena tuotteita valmistavia tekijöitä ympäri Pohjois-Karjalaa. Parhaimmillaan mukana oli n. 400 tekijää. Vain pieni joukko oli yritystoiminnan harjoittajia.

Karjalaiset Taitajat toimivat alusta alkaen yhdessä jolloin myös näkyvyys saatiin esille. Yhdessä lähdettiin messuille ja erilaisiin tapahtumiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, yhdessä osallistuttiin ja suunniteltiin näyttäviä isoja osastokokonaisuuksia. Senaatintorien esiintymiset alkuvuosina olivat suurimpia voimanponnistuksia Taitajillekin.

Karjalaiset Taitajat olivat niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tapahtumissa vahvasti mukaan. Olimmehan ensimmäinen Suomessa maakunnallinen yhdessä isoilla joukolla ja osastokokonaisuuksilla esiintyvä ryhmä tekijöitä.

Ensimmäinen vuosikymmen menikin verkoston kaltaisessa toiminnassa, kunnes Pienteollisuusyhdistys tuli mukaan ja Karjalaiset Taitajat yhdistyi Pienteollisuusyhdistyksen kanssa ja syntyi Pohjois-Karjalan Karjalaiset Taitajat ry.

Ensimmäinen vuosikymmen menikin verkoston kaltaisessa toiminnassa, kunnes Pienteollisuusyhdistys tuli mukaan ja Karjalaiset Taitajat yhdistyi Pienteollisuusyhdistyksen kanssa ja syntyi Pohjois-Karjalan Karjalaiset Taitajat ry.

Nykyisin mukana yhdistyksessä on n. 50 jäsentä.  Toiminnassa aktiivisesti mukana olleiden joukko on pienentynyt ja tästä syystä myös yhdistyksessä on mietitty uusia toimintamuotoja. Perinteinen yhdistystoiminta ei enää toimi ja niinpä palataan hieman juurille ja toiminta palautuu verkostotoiminnaksi vuoden 2022 alusta alkaen.

Karjalaisten Taitajien toiminta ei pääty vaan jatkuu verkostona ja toivomme myös uusien jäsenten löytävän mukaan toimintaan. Yhdistyksen varat siirretään Karjalaisten Taitajien rahastoon ja käytetään jäsenten toiminnan edistämiseen. Verkostolle on valittu toimikunta joka huolehtii jäsenistöstä, tiedottamisesta ja perustetun Rahaston toiminnasta.  Toimikunnan puheenjohtajana toimii Anu Pesonen vuoden 2022 ajan

Taitajat Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, ja pysyt tapahtumista ajan tasalla.