Ajankohtaiset asiat

Vuoden Karjalainen Taitaja on Riikka Ruha

Poikkeuksellisen koronavuoden päätteeksi valittiin Vuoden Karjalaiseksi Taitajaksi Riikka Ruha Liperin Ylämyllyltä. Riikka valmistaa erilaisia pellavatuotteita, neuloksia ja mm kierrätyskoruja. Riikka on ollut tekijänä vuodesta 1991 alkaen.

Karjalaisten Taitajien hallinnossa Riikka Ruha on ollut mukana reilu 10 vuotta ja on tällä hetkellä hallituksen varapuheenjohtaja. Riikka on puheenjohtajuuden lisäksi tarttunut myös Taitajien omien tapahtumien järjestelyihin myyntipaikkojen osalta ja hoitanut varauksia ja peruutuksia sekä pitänyt huolta tulijoista. Nytkin ensimmäisen joulutorin paikkajärjestelyissä hän oli mukana.

Riikalta kysyttiin miten hän on kokenut ajan muutoksen yrittäjyysvuosien aikana. Hän kun itse valmistaa ja myy tuotteensa.

 

Riikka totesi että uhkana on nettikauppa pienyrityksen tuotteille. On helppoa tilata kotiin edullisia ja usein halpamaissa valmistettuja tuotteita. Tämä saa aikaan myös kivijalkakauppojen ja pienten yritysten häviämisen kun asiakkaat siirtyvät tilaamaan ruudun kautta.   Toisaalta nuorten yrittäjien osalta tuotetestaus tori- ja messutapahtumissa on väistymässä. Nämä ovat olleet hyviä tilaisuuksia testata mikä tuote milloinkin kiinnostaa ihmisiä. Tässä on myös asiakkaan näkökulmasta huonoja puolia kun tilataan ulkomailta usein palautus / vaihto / sovitus mahdollisuus heikkenee kun taas paikallisesti voi yrittäjä sopia asiakkaan kanssa suoraan asioista. Toki nettikauppa voi olla myös käsityöyrittäjille onnistuessaan hyvä asia, kilpailu vain on kovaa.

 

Onneksi on asiakkaita jotka haluavat vielä nähdä, koskea, tuntea, elintarvikkeissa haistaa ja maistaa ja käydä keskustelua ihmisen kanssa. ”Hypistely” , tuotteiden kokoarviointi ym. on osa kaupankäyntiä ja monelle tärkeää myös olla oikean ihmisen kanssa keskusteluyhteydessä.

 

Lisätiedot:
Riikka Ruha, p. 0400 574 558

Taitajat Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, ja pysyt tapahtumista ajan tasalla.

Ota yhteyttä

Koronatilanteen mukana eläen tulevaa suunnitellaan ja muutetaan tarpeen mukaan, joten kysy lisätietoja kevään ja kesän ajankohtaisista asioista.