Ajankohtaiset asiat

Vuoden Karjalainen Taitaja 2021 on Soinilan Oy

Vuoden Karjalainen Taitaja on Soinilan Oy https://www.soinilan.fi/ Joensuun Hammaslahdesta.
Piia ja Markku Soinisen luotsaamaa yritystä Vuoden Karjalaiseksi Taitajaksi ehdottivat Taitajien jäsenet keskuudestaan joulumyyjäisissä. Varsinainen nimitys tapahtui vuoden viimeisessä yhdistyksen kokouksessa 15.12.2021.

Valintaperusteissa nostettiin esille heidän jatkuva yritystoiminnan kehittäminen, ystävällinen asiakaspalvelu, tuotteiden laatu, tuotteiden monipuolisuus ja myös omassa yrityksessä tapahtuvien tilaisuuksien järjestäminen. Soiniset tuovat aitoa osaamista esille kaikessa toiminnassaan.

Soinilan Oy tilan omia tuotteita ovat kynttilät, Isotulet, Pikkukelluvat, Kuplajuomat ,omenaglögit ja -mehut, sytykkeet ja hunajat. Lisäksi Soinilan Oy kokoaa ympärilleen eri toimijoiden tuotteita täydentämään omaa tuotantoa. Syksyisin yritystä työllistää mehustamo, jossa puristetaan omenamehua niin oman omenatarhan omenoista kuin asiakkaiden omenoista.

Soinilan Oy on 24. vuoden Karjalainen Taitaja.

 

2022 Uuden Aika

Karjalaiset Taitajat perustettiin vuonna 1989.  Karjalaiset Taitajat on alusta alkaen ollut pienten elintarvike- ja käsityöosaajien kasvu paikka. Ensimmäisinä vuosina mukaan liittyi runsaasti kotonaan harrastuksena tuotteita valmistavia tekijöitä ympäri Pohjois-Karjalaa. Parhaimmillaan mukana oli n. 400 tekijää. Vain pieni joukko oli yritystoiminnan harjoittajia.

Karjalaiset Taitajat toimivat alusta alkaen yhdessä jolloin myös näkyvyys saatiin esille. Yhdessä lähdettiin messuille ja erilaisiin tapahtumiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, yhdessä osallistuttiin ja suunniteltiin näyttäviä isoja osastokokonaisuuksia. Senaatintorien esiintymiset alkuvuosina olivat suurimpia voimanponnistuksia Taitajillekin.

Karjalaiset Taitajat olivat niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tapahtumissa vahvasti mukaan. Olimmehan ensimmäinen Suomessa maakunnallinen yhdessä isoilla joukolla ja osastokokonaisuuksilla esiintyvä ryhmä tekijöitä.

Ensimmäinen vuosikymmen menikin verkoston kaltaisessa toiminnassa, kunnes Pienteollisuusyhdistys tuli mukaan ja Karjalaiset Taitajat yhdistyi Pienteollisuusyhdistyksen kanssa ja syntyi Pohjois-Karjalan Karjalaiset Taitajat ry.

Ensimmäinen vuosikymmen menikin verkoston kaltaisessa toiminnassa, kunnes Pienteollisuusyhdistys tuli mukaan ja Karjalaiset Taitajat yhdistyi Pienteollisuusyhdistyksen kanssa ja syntyi Pohjois-Karjalan Karjalaiset Taitajat ry.

Nykyisin mukana yhdistyksessä on n. 50 jäsentä.  Toiminnassa aktiivisesti mukana olleiden joukko on pienentynyt ja tästä syystä myös yhdistyksessä on mietitty uusia toimintamuotoja. Perinteinen yhdistys toiminta ei enää toimi ja niinpä palataan hieman juurille ja toiminta palautuu verkostotoiminnaksi vuoden 2022 alusta alkaen.

Karjalaisten Taitajien toiminta ei pääty vaan jatkuu verkostona ja toivomme myös uusien jäsenten löytävän mukaan toimintaa. Yhdistyksen varat siirretään Karjalaisten Taitajien rahastoon ja käytetään jäsenten toiminnan edistämiseen. Verkostolle on valittu toimikunta joka huolehtii jäsenistöstä, tiedottamisesta ja perustetun Rahaston toiminnasta.  Toimikunnan puheenjohtajana toimii Anu Pesonen vuoden 2022 ajan

Ota yhteyttä

Koronatilanteen mukana eläen tulevaa suunnitellaan ja muutetaan tarpeen mukaan, joten kysy lisätietoja kevään ja kesän ajankohtaisista asioista.

Taitajat Facebookissa

Seuraa meitä Facebookissa, ja pysyt tapahtumista ajan tasalla.